Skip to content
Oppskrifter

Kylling på boks med paprikarub

Tilbake til alle oppskrifter
  • Sesong
    Sommer
  • Forberedelse
    45 minutter
  • Vanskelighet
    Medium
  • Porsjoner
    4

Ingredienser:

  • 1 kylling fra Lerstang
  • 1 boks
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 neve frisk oregano

Paprikarub

  • 3 ts malt paprika
  • 1 ts salt
  • ½ ts chilipulver
  • 1 ts malt sort pepper
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 ts brunt sukker

Grønnsaker:

  • 1 bunt vårløk
  • 1 gul paprika
  • 12 asparges
  • 2 maiskolber
  • 2 rødløk
  • Litt olivenolje, salt og pepper.

Slik gjør du:

Varm opp grillen.

  1. Skyll og tørk kyllingen innvendig og utvending. Gni den inn godt med paprikarub, på innsiden og utsiden.
  2. Åpne cider/ølboksen og tøm ut halvparten. Ta en skarp kniv eller saks og lag et hull i boksen, ca. ¾ opp på boksen. Skjær/klipp bort toppen.
  3. Grovhakk hvitløken (skallet kan være på) og legg i boksen sammen med oregano. Træ kyllingen over toppen av ciderboksen slik at den «setter» seg godt oppå, med bena fremover og ned på et ildfast fat eller aluminiumsbakk. Skjær evt. litt mer av boksen slik at kyllingen står helt stødig.
  4. Sett kyllingen på den litt kaldere delen av grillen og legg på lokk. La kyllingen grille på litt lav varme, ca. 1 ½ time. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å stikke et lite hull i lårfestet på kyllingen for å se om saften som renner ut er klar.
  5. Dra kyllingen forsiktig av boksen (NB! Dette er svært varmt) og la kyllingen hvile 5 minutter før den deles opp.
  6. Rens og del grønnsakene i staver. Vend de i olje, salt og pepper. Grill de på middels sterk varme. Snu ofte.

Server med potetsalat og gjerne soppsaus fra Gårdsand.

Tips:

Kyllingen kan også stekes i ovn. Bruk samme fremgangsmåte, sett kyllingen på et ovnsbrett. Stek kyllingen ved 190°C varmluft i 30 minutter, skru ned varmen til 160 °C og la den steke til det renner klar væske når du stikker i låret med en spiss kniv, eller lårene er bevegelige.