Skip to content

Hvordan tilberede kyllinglår fra Lovise?

Kyllinglår smaker helt nydelig og passer som både lunsj og middag. Ikke minst passer det med andre råvarer, tilbehør og krydder. For eksempel er salt, pepper, rosmarin og timian perfekt til kylling. Kyllinglår kan tilberedes på flere måter, men det beste resultatet får med en kombinasjon av panne og ovn.

Tilberede kyllinglår i panne

Start med å brune kyllinglår i panne før du tilbereder resten i ovnen. Da får du et perfekt stekt lår som er saftig og mørt på innsiden, med sprøtt skinn på utsiden. 

  1. Varm opp litt smør eller andefett i en stekepanne på høy varme. Når fargen begynner å bli brun, er det klart for bruning av kyllinglår. 
  2. Start med skinnsiden ned, brun godt i omtrent 2-3 minutter. Snu og gjør det samme på undersiden, i 2-3 minutter. 

Nå er det klart for ovnen. 

Tilberede kyllinglår i ovn

Kyllinglår i ovn har samme fremgangsmåte som hel kylling i ovn, men steketiden og temperaturen er forskjellig. 

Når du skal steke kyllinglår i ovnen, bør du smøre formen godt. Bruk gjerne ekte smør, eller andefett til steking. Du ikke smøre, men gjør du det så vil ikke kyllingen sette seg fast i bunnen.  

Kyllinglår steket i ovn på 180 grader, i omtrent 45-50 minutter.